Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1
Mobil menu

VSD Balling Skole

 

Kontaktoplysninger:

VSD, Balling, Stadionalle 18, 7860 Spøttrup.

Undervisningsafdelingen, 0.-6. klasse.: 99157508  -  24413676

Pædagogisk afdelingsleder: Heidi Glerup, tlf 24413676 heig@skivekommune.dk

 Skolefritidsordningen: 99157507

Sfo-leder: Heidi Glerup, tlf 24413676 heig@skivekommune.dk

 Teknisk serviceleder: Henrik Madsen, tlf 99157536 hema@skivekommune.dk 

Afdelingens profil

Undervisningsafdelingen i Balling er den største skole i Vestsalling Skole og Dagtilbud, og går fra 0-9. klasse. Vi er ca. 130 børn i grundskolen og 170 elever i udskolingen.

Når vores elever starter i VSD-Balling, har der forud for skolestarten været et samarbejde med de forskellige børnehaver , som vi modtager børn fra. Børnene er på besøg på skolen, og i SFO´en, og deltager i flere af de aktiviteter vi har i skolen, nogle gange sammen med deres forældre. Vi har fokus på, at børnene kender stedet godt, inden de starter, så de kan føle sig trygge.

Vi vægter et godt forældresamarbejde på de forskellige årgange, og skolen har en aktiv støtteforening, som består af forældre, der yder en stor indsats for vores elever, bl.a. ved at stå for forskellige arrangementer såsom juletræsfest og arbejdsdage i skolegården og på skolen. Derudover kan man som forældre tegne et medlemskab i støtteforeningen. Overskuddet går til fx en mixerpult, ens T-shirts til vores gymnastikopvisning.

I VSD-Balling-afdelingen hører et område til, som vi kalder for Gården. Her har der ligget en gård engang, som nu er revet ned.

På Gården har indskolingsbørnene sammen med deres lærere lavet plantekasser, hvor de bl.a sætter kartofler. Det er vigtigt for os, at børnene lærer naturen at kende, hvilket der er rig mulighed for på Gården, som både har skov og sø. Nogle af udskolingseleverne har bygget shelters og lavet bålsted, som bliver benyttet flittigt.

Udetimerne giver en mulighed for at koble teorien fra klasseundervisningen med praksis på Gården. Børnene skal opleve, at det de lærer i undervisningen, er noget som kan bruges i praksis. Det giver mange anderledes oplevelser, når undervisningen flyttes ud i naturen.

To gange om ugen har vi fællessamling på skolen, hvor klasserne optræder for hinanden, der bliver fortalt historier og sunget nye og gamle sange. Det styrker ligeledes fællesskabet hos vores elever.

Vi har desuden et godt samarbejde med de øvrige afdelinger i VSD, og har i den forbindelse VSD-dage, hvor eleverne deltager sammen i fælles aktiviteter og undervisningsforløb.

 

SFO

 

VSD, Balling SFO er en fritidsordning for børn fra 0. til 3. klasse placeret på VSD, Balling undervisningsafdelingen.

Vi er pt. ca. 80 børn og 5-6 ansatte i egne lokaler med direkte adgang til skolen’s øvrige lokaler.

Vores åbningstider er mandag til torsdag fra kl. 6.oo-8.oo/13.30-17.oo og fredag fra kl. 6-oo-8.oo/13.30-16.oo. På skolefridage er der åben hele dagen, alt efter børnenes mødetider. Da vi er en del af Vestsalling skole og dagtilbud, har vi samarbejde med de øvrige SFO’er på disse dage. I juli måned er der som udgangspunkt lukket men der tilbydes en kommunal pasningsordning, som også foregår i fællesskab i VSD.

Der tilbydes hver dag forskellige kreative tilbud, bevægelse i hallen, computer/ipad, leg på vores udendørs områder eller bare hygge med sine kammerater. I vinterhalvåret er der også skolesport en gang om ugen for alle.

Vi har en frivillig forældrebetalt madordning hvor der tilbydes morgenmad og eftermiddagsmad hver dag.

Af ekstra aktiviteter har vi også aktivitetsdage og diskoaften sammen med de øvrige sfo’er i VSD. Ellers følger vi årstiderne og holder fastelavn, halloween, jul o.s.v. Vi er hvert år på en lejrtur, enten alene eller sammen med skoledelen.

I hver måned kommer der en nyhedsbrev med planlagte arrangementer og forskellige praktiske oplysninger.

 

JUNIORKLUB

Juniorklub er for børn fra 4. til 6. klasse og har åben hver dag efter skoletid og indtil kl 16.oo. Vi har lokaler i samarbejde med vores ungdomsklub hvor der mulighed for at høre musik, spille spil, computer/iPad, se film, hænge ud med sine venner, bevæge sig i hallen, bare slappe af i sofagrupper og hvad man har lyst til. Der vil være mulighed for at være med i en forældrebetalt madordning.

Der ligges meget op til at børnene er med til at bestemme hvad der skal foregå men der vil altid være en voksen tilstede.